Svaigie gurķi ir populāra dārzeņu kultūra ar atsvaidzinošu garšu un daudzām veselīgām īpašībām.
Tie ir pieejami vasaras un rudens sezonā un ir iecienīti gan kā paši savā ziņā, gan dažādu ēdienu un salātu sastāvdaļa.
Svaigie gurķi ir pazīstami ar savu augsto ūdens saturu, kas padara tos par lielisku veidu, kā uzturēt mitrumu organismā.
Tie arī ir zemi kaloriski un satur maz tauku, padarot tos par populāru izvēli cilvēkiem, kas vēlas uzturēties veseli vai zaudēt svaru.
Turklāt gurķiem ir bagātīgs vitamīnu un minerālvielu klāsts, piemēram, C vitamīns, K vitamīns, dzelzs un kalcijs.
Šie uzturvielu avoti var palīdzēt uzlabot imūnsistēmu, uzturēt kaulu veselību un uzlabot asinsriti.
Daži cilvēki bauda svaigos gurķus tīros, nepārstrādātos veidos, to vienkārši nogriežot un ēdot. Tos var arī izmantot dažādos ēdienos un salātos.
Piemēram, gurķus var sasmalcināt un pievienot zaļajām salātēm vai izmantot kā pamatu garšīgai gurķu salātām.
Daži cilvēki arī gatavo gurķu sulas vai izmanto gurķus kā mērces sastāvdaļu.
Svaigie gurķi ir viens no tiem dārzeņiem, kas var dot lielisku atsvaidzinošu sajūtu karstās vasaras dienās.
Tāpēc, kad tie ir sezonā, noteikti izmantojiet iespēju izbaudīt šo garšīgo dārzeņu un gūt no tā visa labumu veselībai.
Lasi arī: Man ir pāri 40, bet tikai tagad atklāju, kā zaļumus ilgstoši saglabāt svaigus un sulīgus
Sastāvdaļas:
250 – 300 g vistas gaļa
2 svaigi gurķi
2 tomāti
3 olas
1-2 ķiploka zobiņi
Majonēze pēc garšas
Zaļumi rotāšanai
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu